Camp Counselors

Американската Традиција на Летен Камп

Американската Традиција на Летен Камп започнала во 1861 година, и денес повеќе од 12,000 летни кампови узлужуваат повеѓе од 10 милиони деца. Овие кампови генерално постојат во убави, рурални опкружувања, вообичаено вклучувајки езеро или базени. Нудат услуги од типот: големи спортски терени, бунгалови, сали, театри, места за логорски оган и многу други услуги.
Работиме и се забавуваме!

Camp Counselors USA

Ви обезбедува работно место во камп кој Ви одговара на Вашиот карактер, способности и интереси. Кога ќе завршат вашите задолженија во кампот, Вие сте слободни да патувате, независно низ цела Америка, 30 дена пред да се вратите дома. Зошто да не се искачите на Гран Кањон или да се сончате на Калифорнија или Флорида, посетете го Кипот на Слободата! CCUSA програмата е идеален начин да стекнете интернационално работно искуство, да стекнете нови пријатели и да го добиете Најдоброто Лето во Животот!

Зошто Camp Counselors:

 1. ПОТВРДЕНО СМЕСТУВАЊЕ
  Добивате сместување и работа пред да заминете во Соединетите Американски Држави.
 2. ВНИМАТЕЛНО ОДБРАНО СМЕСТУВАЊЕ
  Ве сместуваме во CCUSA-одобрен камп кој одговара на вашата апликација, личност, интервју, интерес и способности.
 3. CCUSA КВАЛИТЕТНА УСЛУГА
  Вие сте во сигурни раце дома и во САД. Со Вас сме за време на целиот престој!
 4. ПРОГРАМА КОЈА МОЖЕ ДА СИ ЈА ДОЗВОЛИТЕ
  Плаќате мала програмска такса која вклучува минимум 3 месечно осигурување и многу повеќе.
 5. БЕСПЛАТЕН ОБРОК, СМЕСТУВАЊЕ И СУПЕР ПЛАТА
  Заработете повеќе од 2000 американски долари за 9 недели плус бесплатни оброци и сместување.
 6. ПРИЈАТЕЛСТВА КОИ ТРААТ ЦЕЛ ЖИВОТ
  Работете и патувајте со нови пријатели од целиот свет.
 7. ПОДОБРУВАЊЕ НА ЗНАЕЊЕТО
  Станувате понезависни, доверливи, зрели и добивате големо искуство и знаење
 8. ЗАВРШЕН СЕРТИФИКАТ
  Како доказ за Вашите способности и искуство кои сте ги стекнале во кампот.
 9. ВРЕМЕ ЗА ПАТУВАЊЕ
  Вашата виза вклучува 30 дневен “грејс период” кои ви овозможува да патувате било каде во САД откако ќе заврши Вашиот договор со кампот..
 10. НОВО И ЕДИНСТВЕНО ИСКУСТВО
  Сторете го тоа сега, додека можете!

Потребни документи за аплицирање:

 • Возраст помеѓу 18 и 29 години,
 • Ниво на познавање на Англиски јазик кое гарантира непречено функционирање во средина од Англиско говорно подрачје,
 • Ентузијазам за работа со деца.

Што ви нуди програмата:

 • Работа во летен камп за деца во САД со времетраење од минимум 9 недели,
 • Плата од околу 2000 УСД за првите 9 недели,
 • Можност студентот сам да си најде работа по комплетирање на работниот договор од 9 недели, се до истекот на издадената Ј1 виза.

Доколку сте заинтересирани за учество на Camp Counselors програмата, јавете се во канцелариите на AURORA STUDENT SERVICE или обратете се на email: anika@aurora.com.mk