Здраво, мене ме интересира колку трае работата во САД, кога се тргнува и кога се враќаме назад? До кога треба да ги предадеме сите неопходни документи и на кој начин оди избирањето на кандидатите? Ви благодарам однапред.

Програмата Work and Travel овозможува престој и работа во САД за време на летниот распуст. Трае од 3 до 4 месеци, обично од завршетокот на акедамската година (крај на мај) до почетокот на наредната академска година (почеток на октомври). Аплицирањето е започнато. Се што треба за пријавување е потрвда од факултетот за редовен студент, индекс, пасош и една фотографија. За повеќе информации слободно јави се на еден од нашите телефони.