Заинтересиран сум за опцијата USA High School, имам 16 години и сум 2 година средно. Се што видов разбрав освен 1 нешто, дали јас можам да одберам во која околина ке добијам фамилија?

USA High School програмата нуди можност за бирање на регион меѓутоа не и држава.  Сите учесници на оваа програма мора да бидат редовни ученици во средно училиште во матичната земја кои се уште го немаат комплетирано средното образование.