USA

САД имаат кралска палата – тоа е Иолани во Хаваи

Мостот Golden Gate има доволно кабли за да го обиколи екваторот на Земјата три пати.

Соединетите Американски Држави се наоѓаат на Северно Американскиот континент. На север САД се граничи со Канада, на југ со Мексико и Мексичкиот Залив. Источниот брег излегува на Атлантскиот Океан а на запад на Тихиот Океан. Во САД денес има 50 држави и неколку територии кои се лоцирани на Карипското Море и во Тихиот Океан
 

Знамето на САД се состои од:

  • 50 ѕвезди – по една ѕвезда за секоја држава;
  • 13 линии – по една линија за првите 13 држави.

Јазичните центри се нудат на повеќе локации на територијата на САД:

  1. New York
  2. West Coast
  3. Boston
  4. Fort Lauderdale

За подетални информации за локациите и јазичните центри преземете ја брошурата: